SNAGOM ČINJENICA

< Vesti

AMBASADOR RUSIJE U SUBOTICI

POVODOM DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM U DRUGOM SVETSKOM RATU

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, boravio je u Subotici, povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u drugom svetskom ratu. On je položio vence na Trgu žrtava fašizma i na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi, palim crveno armejcima. 

Čepurin je prisustvovao i svečanoj Sednici Skupštine grada Subotice, povodom Dana pobede nad fašizmom, gde je između ostalog istakao: ''Zainteresovani smo da Srbija bude jaka, silna, nezavisna, suverena, to je osnova naših odnosa, jer imamo iste interese i ne moramo ništa novo da izmišljamo. To radimo zato što su u praksi problemi poput Kosova i Metohije i drugih u suštini zajednički problemi. Mislim da naše zemlje očekuje dobra budućnost i da naša saradnja može biti korisna za razvoj zemlje, regiona i gradove''.

Ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji, Aleksadru Čepurinu, uručena je plaketa od strane gradonačelnika Subotice Bogdana Labana. 

Svečanosti povodom 73 godine od oslobođenja Subotice od fašizma u drugom svetskom ratu, prisustvovali su i predstavnici ambasade Belorusije, Ukrajine, konzulata Republike Hrvatske, počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić i predstavnici SUBNOR-a.