SNAGOM ČINJENICA

< Vesti

BOGDAN LABAN NE RAZMIŠLJA O OSTAVCI

ZBOG VREĐANJA I PRETNJI VLADIMIRU POLOVINI

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban ne razmišlja o ostavci na tu funkciju, nakon što je objavljen audio snimak, na kome se čuje da on verbalno napada asistenta Građevinskog fakulteta, Vladimira Polovinu, vređajući ga uz pretnje, sa kojim se sreo u subotu popodne u hotelu Galerija. 

Nakon što se izvinio građanima Subotice i Srbije zbog upućenih pretnji Vladimiru Polovini, Laban je rekao da ne beži od svoje odgovornosti i da će SNS o tome odlučivati narednih dana. 

Laban se na održanoj konferenciji za novinare, osvrnuo na vreme kada je Jene Maglai bio gradonačelnik, navodeći da je on zadužio i upropastio Suboticu. Nisu izostali ni napadi na Sašu Jankovića, za koga je rekao da je došao u Mađarski pokret da drži lekcije o lepom ponašanju i odgovornosti javnih ličnosti. Nije izostao ni osvrt na Sašu Jankovića sa pitanjem: ''Da li je to onaj čovek koji se hvali i ističe ljude koji urniraju po grobovima predaka predsednika Aleksandra Vučića ili neko sa čijem je pištoljem u njegovom stanu ubijen čovek''.

Branilac Vladimira Polovine, koga je vređao i pretio mu Bogdan Laban, rekao je za agenciju Beta da je njegov klijent otišao u policiju radi podnošenja krivične prijave protiv Labana za fizički i verbalni napad, gde je Polovina zadržan u pritvoru, ''bez obrazloženja''. Vladimiru Polovini je zabranjeno javno oglašavanje do četvrtka kada će biti saslušani svedoci u postpku.