SNAGOM ČINJENICA

< Vesti

POČETAK LEČENJA MALE HELENE U NEMAČKOJ

SLEDI OPERACIJA A NAKON TOGA OPORVAK

Četvorotodišnja Helena Sekulić, nalazi se u klinici Schonklinik gradu Rozenhajm u Nemačkoj, gde je u počelo lečenje zbog  deformiteta desne noge, koja je kraća od leve 7 cm i sa tri prsta na stopalu. 

Za odlazak u Nemačku na lečenje, u akciji Svim srcem za Helenin hod, priključila se i igraonica Tri praseta iz Subotice, koja je tom prilikom prikupila 17.000 dinara. U akciji su učestvovale mnoge humanitarne orgnaizacije, gde su se na kraju uspela prikupiti potrebna sredstva za prvu od niza operacija. Međutim, za sve operacije koje će uslediti do konačnog izlečenja, potrebno je sakupiti  oko 100.000 evra. 

Trenutno ovih dana, četvorogodišnja Helena Sekulić koristi Ortoprotezu, koja olakšava njen hod, sprečavajući povrede kolena i zgloba u slučaju pada, reguliše lepo držanje (kičme i kukova) i obezbeđuje povišicu od 7 cm zbog kraće noge. 

Prva operacija kolena, uslediće 4. decembra 2018. godine, nakon čega se četvorogodišnja Helena pušta na kućno lečenje, sa ortoprotezom. Nakon toga sledi još niz operacija, kako bi se Heleni omogućio pravilan hod, uz obezbeđenje produživanja kosti potkolenice.