SNAGOM ČINJENICA

< Vesti

U TUŽILAŠTVU SASLUŠANI LABAN I POLOVINA

ZBOG VREĐANJA I PRETNJI UPUĆENI POLOVINI OD STRANE LABANA

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban i profesor Vladimir Polovina, kao i dva svedoka Predrag Radivojević i Spasoje Vujović, saslušani su u Subotičkom tužilaštvu, zbog vređanja i pretnji upućenih Polovini od strane Labana. 

Nakon datih izjava u tužilaštvu, gradonačelnik Bogdan Laban je izašao na sporedni izlaz iz Suda, dok je Polovina izašao na glavni izlaz.

Vladimir Polovina se oglasio saopštenje gde je između ostalog naveo da se sreo sa Bogdanom Labanom, u subotu 26.08.2017. godine u hotelu Galerija u Subotici. On je naveo da je bio pozvan na razgovor od strane Labana, te kada su se sreli, verbalno je napadnut od strane Labana uz vređanje i pretnje. Tokom razgovora Polovina je dobio dva odarca od strane Spasoja Vujovića, koji je kako kaže, prisustvovao razgovoru po nalogu gradonačelnika Bogdana Labana. Polovina je nakon incidenta zatražio lekarsku pomoć u Subotičkoj bolnici gde su mu konstatovane lakše telesne povrede. Nakon toga Polovina je otišao u policiju da prijavi incident, gde je zadržan, a kasnije i pritvoren uz objašnjenje da je protiv njega podneta prijava za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika.  

Bez obzira što su se opozicione stranke oglasile zahtevom da Bogdan Laban da ostavku na mesto gradončelnika Subotice, iz rukovodstva SNS poručuju da se Bogdan Laban samo borio protiv kriminala.