SNAGOM ČINJENICA

< Vesti

ZVONKU BOGDANU URUČENO POSEBNO PRIZNANJE

ZA DOPRINOS NA OČUVANJU NACIONALNOG IDENTITETA BUNJEVACA

Zvonku Bogdanu, istaknutom estradnom umetniku, uručeno je priznanje za poseban doprinos na očuvanju nacionalnog identiteta Bunjevaca, koje mu je dodelio Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine. 

Na 4. Svečanoj sednici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, održanoj u Subotici, priznanje Mijo Mandić je dodeljeno Ministarsvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise upravu i nacionalne zajednice za vrhunski doprinos u oblasti obrazovanja Bunjevaca 

Priznanje Ambozije Šarčević dodeljeno je Martinu Hencelmanu, doktoru filoloških nauka iz Drezdena, kao i Mariji Bojanin za poseban doprinos u oblasti naučno istraživačkog rada o Bunjevcima.

Priznanje Mara Đorđević Malagurski, dodeljeno je Nevenki Bašić Palković za poseban doprinos u oblasti kulture Bunjevaca, dok je priznanje Kolar Milodanović dodeljeno Nataši Stantić, urednici televizijske emisije Spektar i Siniši Tikvickom, uredniku sajta bunjevci.net i nosiocu razvoja video produkcije na bunjevačkom jeziku.